Therapie bij huiselijk geweld

Wat is huiselijk geweld?

Onder huiselijk geweld wordt verstaan, geweld dat wordt gepleegd op lichamelijk, seksueel en/of emotioneel vlak. Deze verschillende vormen van huiselijk geweld kan gepleegd worden door een (ex)partner, familielid maar ook vriend(in).

 

Hoe herken ik huiselijk geweld?

Huiselijk geweld kan in bepaalde situaties direct herkenbaar zijn. Er is dan sprake van fysieke/non-verbale agressie, dreigementen maar denk ook aan eventueel seksueel misbruik. Helaas zijn er ook voldoende situaties waarin het moeilijker te herkennen is of er sprake is van huiselijk geweld. We spreken dan over de zogeheten psychische mishandelingen, waarbij iemand stelselmatig gekleineerd, getreiterd, uitgescholden, geïsoleerd, vernederd en overvraagd wordt.

 

Wanneer schakel ik hulp in?

Het kan zijn dat er twijfel, angst en/of schaamte is om hulp in te schakelen. De relatie ging immers meestal wel goed. Wanneer het opvalt dat er geweld en/of dreiging binnen een relatie aanwezig is, in welke vorm dan ook, dan is het raadzaam om hulp in te schakelen.

Hulp inschakelen kan op verschillende manieren, namelijk:

  • Durf erover te praten met een persoon die je vertrouwd en wat veilig voelt
  • Ga naar de huisarts en maak hier een melding van
  • Bel 112 bij een (levens)bedreigende situatie
  • Er zijn diverse hulpverleningsinstanties die hulp kunnen bieden

Veiligheid staat op nummer één en zou iedereen moeten kunnen garanderen. Wanneer dit niet kan binnen een relatie omdat er sprake is van huiselijk geweld moet er ingegrepen worden.

 

Therapie huiselijk geweld

Binnen praktijk CBC therapy & coaching is er hulp mogelijk op het gebied van huiselijk geweld. Natasha is een specialist in huiselijk geweld situaties. Er kan therapie gevolgd worden om aan de slag te gaan met het verwerken van een situatie die stress, angst dan wel traumatische sporen kan achterlaten. Huiselijk geweld kan ook grote impact hebben op iemand zijn/haar zelfbeeld en/of zelfvertrouwen. Na het verwerkingsproces kan er indien wenselijk ook aandacht besteed worden aan het vergroten en versterken van het zelfbeeld en/of zelfvertrouwen.

 

Contact

Vermoed je dat er sprake is van huiselijk geweld bij jezelf of iemand anders? Ben je met iemand in contact of kan je zelf goed hulp gebruiken? Neem dan direct contact op!

Copyright 2021 CBC Coaching. Alle rechten voorbehouden. Made with love by Brown & Brown (www.brown-brown.nl)
Open chat
Hoe kan ik je helpen?
Hallo. Hoe kan ik je helpen?